Fenixlight
0 HUF
129.990 HUF
8 lm
6000 lm
FACEBOOK
Hírlevél
Adja meg E-mail címét!

Hírek

Fenix TK70: a keresőlámpák új királya

A TK70-es 2011-es év végi megjelenése óta számos internetes fórumon (candlepowerforums, the gadgeteer, youtube) a kategóriájának egyik nagy kedvencévé vált, teljesítménye egy autó reflektorának a teljesítményéhez mérhető!

Fenix TK70: a keresőlámpák új királya - fenixlight.hu

Az állandó nagyságú fényerőt digitálisan szabályozott kimenet biztosítja, ugyanúgy, mint a TK15-ös és minden más FENIX modell esetén.  A lámpát a rosszul behelyezett akkumulátoroktól fordított polaritás elleni védelem, az akkumulátorokat pedig a túlzott lemerítés elleni áramkör óvja.  A teljesítmény elérésénél a fejlett elektronikai vezérlés mellett a LED-ek minősége is döntő: a FENIX az amerikai Cree fényforrásait alkalmazza. A Cree cég a LED technológia egyik úttörője: 1987 óta fejleszt és gyárt LED fényforrásokat, dominálja a csúcsminőségű és csúcsteljesítményű LED-ek piacát.

A TK70-es kereső lámpában 3 darab Cree XM-L LED található, mely típus a jelenleg létező egyik leghatékonyabb LED-es fényforrás: 208 lumen fényerőt bocsájt ki wattonként, és 50,000 órás élettartammal rendelkezik (ez majdnem 6 év folyamatos világítást jelent!).

Fenix TK70 3 db Cree XM-L LED-del - fenixlight.hu

A TK70-es maximális 2200 lumenes teljesítményével nem csak a legerősebb, de egyben a legnagyobb hatótávolságú lámpája is a FENIXnek: tiszta időben akár 720 méteres távolságig világíthatunk el, ami körülbelül hat egymás mellé rakott futballpálya hosszával egyezik meg!

A lámpa kezelése nagyon egyszerű: közvetlenül a lámpafej mögött elhelyezett két darab gombbal lehet működtetni a készüléket, a jobb oldali gombbal üzemmódot választhatunk, a baloldalival pedig a fényerősséget szabályozhatjuk a lámpán.

Fenix TK70 fényereje - fenixlight.hu

A lámpa négyféle fényerőfokozatot valamint stroboszkóp és SOS üzemmódot támogat, az üzemideje a felhasznált üzemmódtól és áramforrástól függően kb. 60 perc és 1 hét között alakul: a második legerősebb üzemmódban 930 lumenes teljesítménnyel 4 és fél órát, a 300 lumenes állásban 15 órát, 20 lumenes jelzőfényként pedig 1 teljes hétig működtethető a lámpa folyamatosan. 

Maga a lámpa 3 vagy 4 darab Góliát méretű akkumulátort használ áramforrásként, a 4-ik egy kiegészítővel rögzíthető és a nagy teljesítményű üzemmódoknál valamint a hosszabb üzemidőhöz szükséges. A kiegészítővel felszerelve a lámpa súlya az akkumulátorok nélkül 769 gramm, hossza 40,5 cm, a lámpafej átmérője pedig 10,6 cm. A nagy méret mellett is a lámpa fejének és testének egyensúlyozottsága meglepően jó, ha szükséges, vízszintes felületre téve a talpán is megáll.

Ahogyan a nagy teljesítményű lámpáknál az általában lenni szokott, a használat közbeni túlmelegedést a TK70-es nagy hatásfokú hűtőbordákkal korrigálja, megfelelő hőmérsékleten tartva ezzel az elektronikát és a LED-eket. A LED-ek külső behatás elleni védelméről felületkeményített, tükröződésgátlóval bevont, ultra tiszta üveg lencse gondoskodik. 

A Fenix TK70 2 méter mélységig vízálló - fenixlight.hu

A FENIX termékek, így a TK70 is az IPX-8-as szabványnak megfelelően 2 méter mélységig vízállóak, 1 méter magasról szilárd felületre ejtve pedig ütésállóak. A lámpa test repülőgépgyártásnál is használt alumínium alapanyagból készült, finom menetes csatlakoztatásokat könnyedén és rendkívül pontosan tudjuk egymásba csavarni. A TK70-est fő egységekre bontva találjuk a gyári csomagolásban, amely így a LED lámpafejet, lámpatestet, a kiegészítő toldalékot a 4-ik elem használatához, a vállpántot és a tartalékgyűrűket tartalmazza.

A FENIX TK70-est kereső, mentő és felfedező tevékenységek végzéséhez ajánlják, mindazok számára, akiknek fontos a teljesítmény illetve a robusztus kivitel, mely zord körülmények között is tökéletesen működik.

Fenix TK70 - kereső, mentő és felfedező tevékenységekhez - fenixlight.hu