Fenixlight
0 HUF
129.990 HUF
8 lm
6000 lm
FACEBOOK
Hírlevél
Adja meg E-mail címét!

Hírek

Fenix TK22 U2 taktikai vadászlámpa és Fenix TK75 keresőlámpa: a kézzel fogható innováció

A Nimród vadászújság két korábbi, 2012-es számában már vizsgáltunk és teszteltünk Fenix elemlámpákat, melyek bizonyították, hogy ezek a termékek valóban „lámpát” próbáló körülmények leküzdésére lettek tervezve. Úgy tűnik, a TK22 U2-es vadászlámpa is követi a TK15-ös és TK21 U2-es lámpák által a minőség prezentálására teremtett hagyományt.

A TK22-es méreteiből adódóan tökéletesen illeszkedik egy felnőtt férfikéz tenyerébe, a hossza 147 mm, a markolat átmérője 25,4 mm, a fej átmérője pedig 40 mm. A súlya energiaforrások nélkül 157 gramm. A strapabíró eloxált alumínium lámpatestet nagyon könnyen darabjaira lehet szedni és össze lehet szerelni az igényes foncsorozásnak köszönhetően. A lámpatesten és a fejen végigtapintva érezhetjük, hogy nincsenek éles és durva részek kialakítva, amelyek használat közben beleakadhatnának a ruhánkba, a felszerelésünkbe és sérülést okozhatnának. A lámpatest végén található ki / bekapcsoló gomb, valamint a fej alatt található funkcióválasztó gomb használat közben nagyon pontosan és kellemesen működnek. Hasznos alkatrész a levehető övcsat felett található szögletes kialakítású rögzítő gyűrű, amely megakadályozza, hogy a letett lámpa elguruljon. Újdonság a TK21 U2-eshez képest a lámpafej legelejére rögzített, finoman fogazott acél előlap (nem éles, tehát nem fog ujjat vagy ruhát vágni), amelynek önvédelmi funkciója van, ütni lehet vele, valamint észreveteti velünk, ha a lámpát a fejére állítva bekapcsolt üzemmódban hagytuk. 

A kimeneti teljesítményt egyáltalán nem érheti kifogás. Az elemlámpa 4 fényerőfokozatot használ 650, 250, 75 és 7 lumennel, ezek mellett plusz stroboszkóp funkcióval rendelkezik. A legerősebb fokozaton a gyári adatok szerint másfél óráig működik a lámpa akkucsere nélkül, a legkisebb fokozaton pedig egy hétig is kibírja. A fényforrás chipvezérelt Cree XM-L (U2) LED dióda 50.000 óra élettartalommal, amelyet felületkeményített ultra tiszta, tükröződésmentes üveglencse takar. A lámpa 2 méter vízmélységig vízálló, valamint fokozottan ütésálló. A kibocsátott fénysugárnak 2 határozottan elkülönülő fényudvara van, melyek szépen ölelik egymást körül.

Az új Fenix TK75-ös keresőlámpa 2012 decemberében került az üzletekbe világszerte, amely szintén egy nagyon várt újdonság volt a tavalyi év végén. Ahogy annak idején a TK70-es keresőlámpa kapcsán, úgy most is a legnagyobb kimeneti teljesítménnyel kezdjük a bemutatót, ugyanis a 2600 lumennel sugárzott fénynyaláb kétség kívül a lámpa legérdekesebb tulajdonsága. A TK70-es testvér lámpával ellentétben azonban a TK75-ös lámpatest sokkalta kompaktabb, a kiegészítő toldások nélkül mindössze 185 mm hosszú és 52,5 mm átmérőjű, a súlya pedig 510 gramm akkumulátorok nélkül. A markolat talpára állítva a lámpa szilárdan megáll. Energiaforrásul 4 darab 18650-es méretű akkumulátor szolgál, amelyekkel a lámpa körülbelül 1 órán keresztül tudja fenntartani a 2600 lumenes kimeneti teljesítményt. Markolat toldalékgyűrűk felerősítésével újabb 4 / 8 db akkumulátor csatlakoztatható, amelyek a maximális fényerőt tovább már nem növelik, viszont a működési időt megduplázzák, ill. megtriplázzák.

A beépített négy fényerő fokozat SOS és stroboszkóp üzemmóddal egészül ki. A lámpa high-tech elektronikai kiképzése intelligens memória áramkörre kapcsolt, 3 darab chip vezérelt Cree XM-L U2 LED fényforrással 80 fokos szögben árasztja el fénnyel a célterepet. A 80 fokos szórás azonban nem megy a fénysugár fókuszáltságának kárára, szépen különválik a fénysugár közepe annak udvarától. Az elektronika túltöltöttség ellen védő áramkörrel van ellátva, és az akkumulátorok alacsony töltöttségi szintjére is külön figyelmeztet a lámpa. A vízállóság és fokozott kopásállóság, mint további tulajdonságok ezen a szinten teljesen természetesnek vehetőek.

A két lámpa már megvásárolható a magyarországi vadász-, horgász- és túra boltokban, illetve a www.fenixlight.hu weboldalon.