Fenixlight
0 HUF
129.990 HUF
8 lm
6000 lm
FACEBOOK
Hírlevél
Adja meg E-mail címét!

Hírek

Fenix TK15 taktikai lámpa bemutató

A Fenix márkanév sokak számára ismerősen csenghet, a több mint 80 országban jelenlevő márka kültéri (vadászat, sportlövészet, barlangászat stb.) sportokhoz, bűnüldözési, katonai és mentő szervek tevékenységéhez, valamint szabadtéri családi tevékenységekhez kínál csúcsminőségű elemlámpákat, melyek közül most a TK15-öst vesszük górcső alá.

A Fenix cég a LED fényforrással működő taktikai elemlámpák úttörő fejlesztője, 2005-ben már az első, L1-es típuskódú terméküket számos szakmai fórum az év leginnovatívabb elemlámpájának szavazták mely eredmény igazolja a Fenix célkitűzését, mi szerint a lámpák tervezésének és gyártásának mindig az iparág legújabb fejlesztésein kell alapulnia. A vállalat ezt a cégfilozófiát az óta is következetesen betartja, nem hiába használja termékeit a legnagyobb európai szervezetek közül többek között a német, holland, norvég, cseh és magyar rendőrség is.

Fenix TK15 taktikai lámpa - fenixlight.hu

De térjünk vissza a TK15-höz. Aki már fogott Fenix lámpát a kezébe, az ismerheti azt a fajta „ez így elsőre jól néz ki, a kidolgozása prémium minőségű, de vajon a teljesítménye is megfelelő” érzést. Nos, lássuk a tényeket.

A Fenix lámpák, így a TK15-ös váza is a repülőgép gyártásnál használt strapabíró, III-as típusú eloxált, anti-abrazív alumíniumból készül, amely ultra könnyű súlyt (154 gramm energiaforrás nélkül), magas szintű kopás-és ütésállóságot, valamint vízállóságot (IPX 8 szabvány szerinti sekély, maximum 2-2,5 méter mélységű víz alatti folyamatos működést) biztosít. Az ANSI szerint 1 méteres magasságból szilárd felületre ejtve a lámpa, ill. annak részei sértetlenek maradnak és minden funkció a korábbi minőségben használható tovább. A foncsorozás kialakításánál a mértani pontosságú illeszthetőség, ezáltal az előbb taglalt víz és por elleni maximális védelem kialakítása volt a fő szempont. A négy különböző fényerő szintről s az ezekhez gyárilag beállított optimális fényudvar kiválasztásáról a lámpa feje alatt elhelyezett gomb gondoskodik.

A fényforrás a Cree XP-G R5 LED-je, amely chipvezérelt, vagyis egy intelligens memóriás vezérlő áramkör biztosítja a fényerő intenzitásának folyamatos szinten tartását. Ez azt jelenti, hogy az energiaforrás (2 db CR 123A vagy 1 db 18650-es líthium akkumulátor) teljesítményének csökkenése nem jelenti a kibocsájtott fény erejének gyengülését, azaz a fényerő egyenletes marad mind addig, amíg az elemek annyira le nem gyengülnek, hogy a chip automatikusan vissza nem léptet egyet a fényerő fokozatok között.

A legalacsonyabb fényerőfokozaton 5 lumen kimenő teljesítménye van a kézi lámpának, melyet folyamatosan használva a 142 órán keresztül működtethetjük a készüléket. Ez a fokozat nagyszerű, pl. amikor éjszakai vadászat alkalmával vaksötétben újra kell tölteni a fegyvert. Közepes fokozaton 47 lumennel 23 órát, magas fokozaton 143 lumennel megközelítőleg 6 és fél órát világíthatunk. Ez a két üzemmód a közelebbi, 20-60 méteres távolságban történő munkákra ideális. A turbó fokozat 337 lumennel, mellyel folyamatosan 1,5 órát működik, akkor ideális, amikor a távolabbi terepet pásztázzuk. Ez a legerősebb fokozat, a lámpa ezen a fokozaton ideális esetben 215 méteres távolságig világít el. Stroboszkóp üzemmódba kapcsolva az elejtett zsákmányra téve a lámpát a ragadozókat tarthatjuk távol a szükséges ideig.

Lényeges megjegyezni, hogy minden egyes lámpa egyedi azonosító kóddal rendelkezik, amely a termékgaranciánál, ill. például a fegyveres erőknél a termékek raktárból való kiadásánál (leltár) játszik fontos szerepet.

Fenix TK15 taktikai elemlámpa - fenixlight.hu

A TK15-höz tartozó termék kiegészítők a lámpa többfunkciós használatát teszik lehetővé. A különböző átmérőjű puskacsövekhez és távcsövekhez való rögzítéshez többféle méretű és típusú szerelvényt kínálnak az értékesítők. Gyári tartozék a gyöngyvászontok, csuklópánt valamint a 2 db tartalék gyűrű, opcionálisan rendelhető a lámpához még lengőkapcsoló valamint piros, kék és zöld színű színszűrők.

Fenix TK15 taktikai lámpa bemutató - fenixlight.hu